«Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»

Επέκταση κατά (3) μήνες, μέχρι και τις 30 Απριλίου 2023, για την υποβολή αιτήσεων στο Σχέδιο Χορηγιών για την εγκατάσταση 1000 σημείων επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000», ανακοίνωσε το Υπουργείο Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων.

Ανακοίνωση: https://lnkd.in/dXQZ8aDD

Τα επιλέξιμα σημεία εγκατάστασης είναι, μεταξύ άλλων, χώροι στάθμευσης για δημόσια χρήση, δημοτικοί και κοινοτικοί χώροι στάθμευσης, ιδιωτικοί χώροι στάθμευσης για το κοινό, χώροι πρατηρίων πετρελαιοειδών, χώροι σταθμών επαναφόρτισης κτλ.

Οι δυνητικοί δικαιούχοι είναι φυσικά και νομικά πρόσωπα (Εταιρείες, Σωματεία, Ιδρύματα), Μη Κυβερνητικοί Οργανισμοί, νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, Αρχές τοπικής αυτοδιοίκησης που είναι ιδιοκτήτες ή ενοικιαστές «χώρου στάθμευσης για δημόσια χρήση» και δραστηριοποιούνται σε περιοχές που είναι υπό τον έλεγχο της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Πληροφορίες για το σχέδιο: https://ev1000.cea.org.cy/

 

Για πληροφορίες σχετικά με εγκατάσταση φορτιστών στο χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μας:

Email: info@evmotion.cy

Phone: +357 700 879 40


Σχεδίo Ηλεκτροκίνησης

 

Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοίνωσε τη 2η Προκήρυξη της Α’ Φάσης του Σχεδίου Ηλεκτροκίνησης για την περίοδο 2022 – 2023.


Έχουν γίνει σημαντικές αλλαγές στο Σχέδιο, βάσει της εμπειρίας της 1ης Προκήρυξης.


Μια από τις πιο σημαντικές αλλαγές στις κατηγορίες για οχήματα ιδιωτικής ή επαγγελματικής χρήσης, εμπορικά οχήματα και μικρά λεωφορεία, είναι υποχρεωτική η απόσυρση οχήματος που να είναι ηλικίας μεγαλύτερης ή ίσης των 12 ετών, ενώ κατά τη διαδικασία υποβολής αιτήσεων ο ενδιαφερόμενος πρέπει να υποβάλει διαδικτυακά συγκεκριμένο έντυπο, υπογεγραμμένο από τον πωλητή/αντιπροσωπεία (το έντυπο βρίσκεται στην ιστοσελίδα www.ev.gov.cy).


Για πιο πολλές λεπτομέρειες επιλέξτε το πιο κάτω σύνδεσμο

Σχέδιο Ηλεκτροκίνησης για την περίοδο 2022 – 2023

Email: info@evmotion.cy

Phone: +357 700 879 40


«Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»

Εγκρίθηκε η πρόταση του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων από το Υπουργικό Συμβούλιο για τo Σχέδιο Επιχορήγησης της εγκατάστασης 1000 δημόσιων σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000».

Click Here «Ηλεκτροκίνηση με τα 1000»

Email: info@evmotion.cy

Phone: +357 700 879 40


Καλώδια Φόρτισης

Αν ακόμη φορτίζεις το ηλεκτρικό αυτοκίνητο σου από τη πρίζα μάθε αυτό.

Είναι γεγονός ότι τα περισσότερα ηλεκτρικά αυτοκίνητα παραδίδονται στον τελικό πελάτη με 1 μόνο καλώδιο το οποίο στη μια άκρη έχει βύσμα Type 2 (ή Type 1) το οποίο ενώνεται στο αυτοκίνητο ενώ στη άλλη άκρη, συμβατική τριπολική πρίζα.

Τα καλώδια αυτά δίνονται και προτρέπεται ο χρήστης να τα χρησιμοποιεί μόνο όταν είναι απόλυτη ανάγκη. Ο χρόνος φόρτισης από ένα τέτοιο καλώδιο για μια μεσαίου μεγέθους μπαταρία 50kWh είναι περίπου 21 ώρες. Το πιο πάνω είναι το ίδιο με το να έχουμε αναμμένο το πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών για 21 ώρες. Και μπορεί το καλώδιο που μας προμήθευσαν να είναι καλής ποιότητας άλλα η πρίζα μας ή τα καλώδια πίσω από την πρίζα του σπιτιού μας? Είναι ξεκάθαρο ότι ο κίνδυνος υπερθέρμανσης της ηλεκτρικής υποδομής είναι πολύ μεγάλος μετά από τόσες ώρες συνεχόμενης φόρτισης.

Για να προστατέψουμε την επένδυση μας (σπίτι, αυτοκίνητο) αλλά κυρίως για δική μας προστασία χρησιμοποιούμε τον κατάλληλο εξοπλισμό όπως καλώδιο φόρτισης και φορτιστή.

Για καλώδια φόρτισης, φορτιστές και άλλες πληροφορίες:

Email: info@evmotion.cy

Phone: +357 700 879 40


Σημεία Φόρτισης ΑΗΚ

Η Αρχή Ηλεκτρισμού εδώ και μερικά χρόνια έχει προχωρήσει με εγκατάσταση φορτιστών σε διάφορα σημεία (κυρίως έξω από γραφεία της Αρχής), σε Δήμους ή άλλα δημόσια σημεία όπως αεροδρόμια. Οι πλείστοι από τους φορτιστές αυτούς είναι AC 3phase 22kW και μπορούν να εξυπηρετήσουν 2 αυτοκίνητα ταυτόχρονα. Ο χρόνος φόρτισης από αυτούς του φορτιστές δεν διαφέρει ιδιαίτερα από ένα σπίτι με 3φασική παροχή. Προς το παρόν και από ότι γνωρίζουμε, μόνο σε 2 σημεία έχουν τοποθετηθεί DC φορτιστές οι οποίοι μπορούν να δώσουν πιο μεγάλο φορτίο για πιο γρήγορη φόρτιση.

Πως μπορούμε να τους χρησιμοποιήσουμε.

Απαραίτητα πρέπει να έχουμε τη κάρτα φόρτισης την οποία μπορούμε να εξασφαλίσουμε σε ένα από τα κέντρα εξυπηρέτησης της ΑΗΚ. Με τη κάρτα αυτή μπορούμε να ξεκινήσουμε ή να σταματήσουμε τη φόρτιση μας.
Καλώδιο φόρτισης. Οι φορτιστές AC δεν διαθέτουν καλώδιο. Ο χρήστης πρέπει να έχει το δικό του καλώδιο. Οι κύριοι λόγοι είναι 2. Ένα καλώδιο μόνιμα εγκατεστημένο είναι πιθανό να καταστραφεί πιο σύντομα από τη απρόσεκτη και συνεχόμενη χρήση. Επίσης υπάρχουν μοντέλα αυτοκινήτων πιο παλιάς γενιάς (πχ Nissan Leaf) τα οποία χρειάζονται διαφορετικό καλώδιο (πχ Type 1). Βάζοντας Type 2 καλώδιο μόνιμα συνδεδεμένο στο φορτιστή, η φόρτιση για αυτούς τους χρήστες θα ήταν αδύνατη.

Σημείωση ότι στους DC φορτιστές τα καλώδια φόρτισης είναι συνήθως μόνιμα εγκατεστημένα στο φορτιστή.

Για περισσότερες πληροφορίες για το δίκτυο φόρτισης της ΑΗΚ:

https://www.eac.com.cy/EL/nonregulatedactivities/chargingstation/Pages/default1.aspx

Για άλλες πληροφορίες, καλώδια φόρτισης ή προμήθεια και εγκατάσταση φορτιστών στο χώρο σας επικοινωνήστε μαζί μας.

Email: info@evmotion.cy

Phone: +357 700 879 40


Ξυπνήστε με γεμάτες μπαταρίες

Ένα από τα πλεονεκτήματα των ηλεκτρικών αυτοκινήτων είναι η δυνατότητα που δίνουν στον ιδιοκτήτη / χρήστη να ξεκινά κάθε πρωί τη μέρα του με γεμάτη μπαταρία (fully charged), έτοιμος για τη καθημερινότητα, χωρίς την ανησυχία και το χάσιμο χρόνου στο πρατήριο καυσίμων.

Και αυτό γιατί, το πρατήριο, η αντλία, η πηγή ενέργειας, είναι πλέον το σημείο φόρτισης στο χώρο στάθμευσης μας. Ένα σημείο φόρτισης (charging point), η απλά ένας φορτιστής (charger) είναι μια συσκευή, συνήθως ένα κουτί στο τοίχο μας (wallbox) το οποίο τροφοδοτεί το ηλεκτρικό αυτοκίνητο μας (electric vehicle or plug in hybrid) με ρεύμα εναλλακτικής τάσης AC (Alternative Current) από τη ηλεκτρική υποδομή της κατοικίας ή του διαμερίσματος μας. Το καλώδιο φόρτισης, το οποίο μπορεί να είναι ενσωματωμένο στο φορτιστή (tethered) ή αποσπώμενο από το φορτιστή τύπου socket, ενώνεται και προμηθεύει ρεύμα στο onboard charger του αυτοκίνητου μας. Αυτό μετατρέπει το AC ρεύμα, σε συνεχές ρεύμα DC (Direct current) το οποίο φορτίζει τη μπαταρία του αυτοκίνητου μας.

Ένα σημείο φόρτισης παρέχει ασφάλεια αλλά και προστασία στο χρήστη του αυτοκινήτου, στο ίδιο το όχημα αλλά και στη ηλεκτρική υποδομή. Τα καλώδια φόρτισης με οικιακή πρίζα που συνήθως προμηθεύονται με ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο θα πρέπει κατά κύριο λόγο να χρησιμοποιούνται μόνο σε περίπτωση ανάγκης. Τα καλώδια αυτά έχουν περιορισμένη δυνατότητα φόρτισης επεκτείνοντας τον χρόνο φόρτισης κατά πολλές ώρες. Ως παράδειγμα αναφέρουμε ότι μια μπαταρία μέσης χωρητικότητας (50kWh) θα χρειάζονταν πέραν των 20 ωρών για μια πλήρη φόρτιση. Θα αφήνατε ποτέ το ηλεκτρικό πιστολάκι στεγνώματος μαλλιών ή ένα ηλεκτρικό βραστήρα νερού για 20 συνεχές ώρες αναμμένο? Όπως είναι αντιληπτό, ο κίνδυνος υπερθέρμανσης του καλωδίου αλλά και της ίδιας της πρίζας είναι πολύ μεγάλος.

Ένας οικιακός φορτιστής έχει την ιδιότητα να μετατρέπει την διαθέσιμη ισχύ διοχετεύοντας την στο αυτοκίνητο για πιο γρήγορη φόρτιση. Έξυπνοι φορτιστές και μια σωστή εγκατάσταση μπορούν να προσαρμόσουν το φορτίο που τροφοδοτείται στο όχημα αυξομειώνοντας το ανάλογα, δίνοντας έτσι προτεραιότητα στις υπόλοιπες συσκευές της οικίας. Το πιο πάνω είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε οικοδομές με περιορισμένη ηλεκτρική ισχύ ή με ηλεκτρικές συσκευές με σημαντικές απαιτήσεις φορτίων.

Ευτυχώς για την Κύπρο, σε αντίθεση με πολλές άλλες χώρες της Ευρώπης, η πλειοψηφία των κατοίκων ζει σε οικίες ή διαμερίσματα με τουλάχιστο ένα χώρο στάθμευσης. Ακόμη η καθιέρωση εγκατάστασης φωτοβολταικών σε κατοικίες αλλά και διαμερίσματα δημιουργούν ιδανικές συνθήκες εδραίωσης της ηλεκτροκίνησης με σημαντικά οικονομικά οφέλη στο χρήστη αλλά και περιβαλλοντικά οφέλη στη χώρα μας. Επιπρόσθετα οι σχετικά μικρές αποστάσεις αλλά και η καθημερινότητα του μέσου πολίτη ταιριάζουν απόλυτα με την ηλεκτροκίνηση.

Για κάθε τι καινούργιο υπάρχει προβληματισμός, αντίδραση αλλά και εμπόδια. Όλα αυτά με σωστή διαχείριση αλλά και γνώση μπορούν να επιλυθούν.


Job Opening for Engineer

Position: Engineer
Employment Type: Full Time
Industry: Electric Mobility, Energy, Engineering

eVmotion Cyprus Ltd is an electric mobility company providing professional services and quality products to business partners and retail customers. These include supply, installation and management of EV Chargers as well as other related Electric Mobility products such as electric motorcycles, e-scooters, e-bikes and Energy Products such as photovoltaics and battery storage units.

Responsibilities

    • Product Knowledge, Promotion and Sales

    • Proposal, Tender, Offer Preparation

    • Installation Coordination and Support

Requirements

    • Engineering Degree (Electrical, Mechanical, Civil, Energy, Environmental)

    • Interest in Electric Mobility and Renewable Energy

    • Computer Literate

    • Fluent in Greek and English

    • Administrative and Coordination Skills

Benefits

    • Unique Career Opportunity in evolving company and market

    • Modern and Dynamic Environment

    • Attractive Package for experienced and non-experienced individuals.

Contact

    • To apply for this position, send your CV to info@evmotion.cy
      *All applications will be treated in strict confidence.